Mysql nedir

MySQL güçlü ve çok hızlı bir veritabanı sunucusudur. Birçok programlama dilini destekler ve birden fazla kullanıcı ile birlikte kullanılabilir.
MySQL’ın bizi ilgilendiren kısmı PHP olduğu için diğer programlama dilleri ile birlikte neler yapılacağının ayrıntısını açmak istemiyorum.

Ancak kısaca mantığını anlatacak olursam PHP’de veya diğer programlama dillerinde işlenen veriyi saklamak için kullanılır.
Örneğin bir web tabanlı takip ve otomasyon sistemi için gerekli olan kayıt tutma işlemi mysql ile çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılır.
Ayrıca masaüstü programlarınızın verilerinin kaydını tutmak; bu muhasabe programı veya bir kayıt defteri vb. gibi bilgi saklanabilen programlar içinde olabilir.

MySQL ile birlikte adını sıkça duyduğunuz phpMyadmin ise MySQL’ı kolayca yönetebilmek ve veritabanı işlemlerini hızlıca yapabilmek için gerekli olan bir programdır. PhpMyadmin ile birçok kaydı veritabanınıza işleyebilirsiniz.
MySQL ve phpMyadmin değişmez bi ikili gibidir.Yanına birde PHP eklenince neler yapabileceğinizi bir düşünün
.
Yazılımının 100 milyondan fazla kopya indirilen veya onun geçmişi boyunca dağıtılan ile MySQL, dünyanın en popüler açık kaynak veritabanı yazılımıdır. Bu kesintiler, bakım ve yönetim ile ilgili temel sorunları ortadan kaldırır çünkü üstün hız, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı ile, MySQL Web, Web 2.0, SaaS, ISV, Telekom şirketleri ve kurumsal BT Yöneticileri ileri görüşlü için tercih edilen seçenek haline gelmiştir Modern, online uygulamalar için.

Yahoo! gibi endüstri liderleri, Alcatel-Lucent, Google, Nokia, YouTube da dahil olmak üzere - dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen şirketlerinin birçoğu yüksek hacimli web sitelerini, kritik iş sistemleri ve paket yazılımlarını güçlendirirken para ve zamandan kazanmak için MySQL kullanmak , Wikipedia ve Booking.com.

Amiral gemisi MySQL sunan MySQL Enterprise, üretim-test yazılımı, proaktif izleme araçları ve uygun bir yıllık abonelik mevcut prim desteği hizmetlerinin kapsamlı bir set.

MySQL LAMBA önemli bir parçası (Linux, Apache, MySQL, PHP / Perl / Python), hızlı büyüyen açık kaynak kodlu kurumsal yazılım yığını. Daha fazla şirket nedeniyle düşük maliyet ve kilitli platformu özgürlük pahalı patentli yazılım yığınları alternatif olarak LAMBA kullanıyorsunuz.

MySQL başlangıçta kurulan ve iki İsveçli ve bir Finn tarafından İsveç'te geliştirilen: 1980 yılından bu yana birlikte çalıştığı David Axmark, Allan Larsson ve Michael "Monty" Widenius. MySQL ile ilgili daha fazla tarihsel bilgi Wikipedia'da mevcuttur

Bizim Devamı MySQL Değerlerimiz
Biz MySQL veritabanı olmak istiyorum:

Online uygulamalar için en iyi ve dünyanın en çok kullanılan veritabanı
Mevcut ve herkes için uygun
Kolay kullanımlı
Kalırken sürekli geliştirilmiş, hızlı, güvenli ve güvenilir
Kullanmak ve iyileştirmek için Eğlence
Böcek Ücretsiz
Barbaros Kızılelma